Sayın Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA'nın İlimizi Ziyareti

• bakan (7).JPG
  • bakan (8).JPG
  • bakan (9).JPG

Sayın Bakanımız  Dr. Fahrettin KOCA devam eden yatırımları incelemek ve İlimizdeki sağlık hizmet sunumu hakkında bilgi almak üzere 11.03.2019 tarihinde İlimizi ziyaret etmişlerdir.

Sayın Bakanımız öncelikle Alaplı Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunmuş, Burada Alaplı’ya ilişkin sağlık yatırımlarına değinmiştir.

Sayın Bakanımız “Alaplı’ya 50 yataklı hastanenin yanında ilçe sağlık müdürlüğünün ve aile sağlık merkezinin olduğu bir yapıyı plan ve bütçesi bitmiş haliyle ihalesini en erken dönemde yapmak üzere buradan söz veriyorum. Hastanemiz, hem yanık hem diyaliz hem yoğun bakım ünitesiyle hizmet verecek” şeklinde konuştu.

Alaplı ziyaretinin sonrasında İl Merkezine  geçen Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, Fener semtinde yapımı devam eden 420 yataklı Atatürk Devlet Hastanesi inşaatını inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Koca hastane inşaatının ardından Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti; sonrasında Zonguldak ili sağlık hizmetleri hakkında İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ertuğrul GÜNER’den  brifing aldı. Bakan Koca, basın mensuplarına Zonguldak’ta devam eden sağlık yatırımları ve yapılacak olan projeler hakkında açıklamalarda bulundu ve şunları kaydetti:

“Zonguldak’ta 5 olan acil istasyonumuzu 23’e çıkarttık. Zonguldak ilimize bu yıl 10 ambulans daha hizmet için vereceğiz ve ambulans sayımızı Zonguldak’ta 48’e çıkartmış olacağız. Yeni dönemde özellikle sağlıkta şehir hastaneleriyle hizmetlerimizi taçlandırmak istiyoruz. 420 yataklı hastaneyi ödenek sıkıntısı oluşmadan ve yapım hızından taviz vermeden bir an önce, 2020 Temmuz-Ağustos ayında bitirmeyi hedefliyoruz.”