ZONGULDAK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2024 TEMMUZ AYI DİYALİZ MERKEZLERİ BAŞVURU DEĞERLENDİRME KOMİSYON KARARI
19 Temmuz 2024

ZONGULDAK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2024 TEMMUZ AYI

DİYALİZ MERKEZLERİ BAŞVURU DEĞERLENDİRME KOMİSYON KARARI

01.03.2019 tarihli ve 30701 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Diyaliz Merkezleri Hakkında Yönetmeliğin 15. maddenin (a) fıkrasında "Bir bölgede cihaz artırımı yapabilmek için o bölgenin hedef doluluk oranı hemodiyaliz cihazı başına düşen hasta sayısı (hasta/cihaz oranının) dört veya üstü olarak kabul edilir. Bölgedeki toplam  hasta/cihaz oranları bu sayıların altında ise cihaz artırımına izin verilmez. Bu orana; hepatitli hasta ve cihazlar, hastanelerin rutin diyaliz hizmeti dışındaki acil hizmetler için kullandıkları cihazlar ile kamuya ait diyaliz eğitim merkezleri yirmibeş cihaz sayısına ulaşana kadar hasta ve cihaz dahil edilmez." ve (b) fıkrasında "Cihaz artırımı için hedef doluluk oranları yukarıda belirtilen değerlerin üzerinde ise bölge toplamında artırılabilecek cihaz sayısı değerlendirmeye tabi tutularak altı ayda bir defa (her yıl Ocak ve Temmuz ayı içinde) müdürlük tarafından ilan edilir. Merkezler, ilanı takiben otuz gün içerisinde taleplerini müdürlüğe iletir, müdürlük de bu talepleri başvuru bitiminden sonra otuz gün içinde bu Yönetmelik kapsamında değerlendirerek sonuçlandırır." denildiğinden ve aynı  Yönetmeliğin 8. maddesinin 2. Fıkrasında “Diyaliz Hizmetleri İzlem, Denetim ve Değerlendirme Komisyonu, il sağlık müdürü veya görevlendireceği ilgili başkanın başkanlığında; ilgili başkan yardımcısı, kamu kurumlarına ait hastaneler bünyesinde çalışan iki nefroloji uzmanı yoksa sertifikalı uzman tabip ya da en fazla biri sertifikalı pratisyen tabip olmak üzere toplam dört kişiden oluşur.” hükmüne istinaden, 18.07.2024 tarihinde Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ek binasında oluşturulan Diyaliz Merkezleri Başvuru Değerlendirme Komisyon kararı sonucu 2024 Temmuz Diyaliz Hasta/Cihaz oranları hesaplaması <4 (4,38) olması nedeniyle cihaz artırımının uygun olacağına karar verilmiştir.

Komisyon kararı ve değerlendirme listesi ekte olup, Sero(-)Hasta/Sero(-)Cihaz oranı dört ve üstü olan merkezlerin ilanı takiben otuz gün içerisinde yazımız ekinde gönderilen istenilen belgeler ile taleplerini Müdürlüğümüze bildirmeleri önemle rica olunur.

Komisyon Raporu, Hasta Cihaz Değerlendirme Listesi, Cihaz Artırımında İstenen Belgeler.pdf